Faceți căutări pe acest blog

marți, 27 iulie 2010

Primul Training Learn to Change the Future

A trecut si primu training din aceasta editie a LTCTF-ului. si culmea e ca a trecut cu bine. mai cu bine decat ma asteptam. chiar daca sunt o persoana optimista de felu meu (si rostesc de prea multe ori "lasa ca ne descurcam noi" sau "lasa ca o sa fie bine"), aveam cateva temeri legate de acest training. cel putin de varianta care s-a tinut in universitate (pt cei care nu stiu, acest training "What is Ecology" s-a tinut in 2 locuri in acelas timp: odata in universitate de catre Bobby, Miro si Paulina si in acelas timp in Biblioteca Judeteana de catre Cristina si Renan ajutati de celelalte fete).

Erau 1000 de motive pt care acest training putea sa mearga prost. faptu ca trainee nu prea avusesera timp sa isi pregateasca trainingul, fiind in conferinta, faptul ca unii din ei nu aveau asa multa experienta in acest domeniu, felul de a fi al bulgarilor, reactia elevilor la glumele lor, faptul ca in ultimele zile fusesera cateva momente tensionate intre noi si trainee, si multe altele. si era extrem de important ca acest training sa mearga bine, pentru ca era primul. si de modul cum decurgea acest training depindea prezenta elevilor la urmatoarele traininguri. pentru ca daca nu le-ar fi placut multi nu ar mai veni la urmatoarele traininguri.

inca odata mi s-a demonstrat ca e bine sa nu ai asteptari mari. avand asteptari mici si avand frica ca va merge prost, acest training mi s-a parut genial. un subiect despre care multi stiau din cultura generala destula chestii (plus cei 2-3 elevi care participasera la editiile trecute ale proiectului) nu promitea o interactiune foarte mare intre trainee si elevi. dar inca odata, bulgarii ne-au surprins. bobby a fost absolut genial. se vede clar experienta aiesec care o are in spate ( e LCP). au dat inca odata dovada de profesionalism. au stiut sa lase glumele la o parte. evident au si glumit, dar glumele au fost in limita bunului simt, au venit cand trebuia sa vina pentru a-i destinde si relaxa pe elevi. au inteles ca au in fata lor niste copii care nu sunt obisnuiti cu stilul nostru (adica al AIESEC) de distractie si de gluma.

marea mea surpriza a fost Miro. stiam ca e un om super (e mai serios decat Bobby si nu face chiar atat de multa baza nesimtita), dar imi era frica un pic de lipsa lui de experienta. omul asta are nici 5 luni de AIESEC (a intrat in martie) si a fost aproape la fel de genial ca Bobby. evident nu s-a comparat cu bobby, dar singura chestie care ii lipseste e experienta. amandoi s-au completat perfect, au stiut sa atraga atentia elevilor, au stiut sa ii distreze cu joculete interactive (din care au si invatat ceva) si au reusit sa faca dintr-un subiect pe alocuri plictisitori (chiar si ei au recunoscut asta. unde era vorba de termeni tehnici, era un pic mai plictisitor), un subiect care i-a captivat pe copii, inclusiv pe cei care stiau despre ce e vorba din editiile trecute.

am lasat-o pe paulina la final. nu am nimic cu ea, e o fata super, dar ea a fost cea mai stearsa dintre cei 3. nu stiu cum s-au descurcat ceilalti trainee (am auzit ca si la biblioteca ar fi fost cateva probleme). paulina s-a descurcat decent, dar a fost clar eclipsata de ceilalti 2. se grabea pe alocuri, incerca sa vorbeasca foarte repede si isi cam pierdea ideile. baietii au improvizat mult, au vorbit mult de la ei, pe gand paulina s-a rezumat in mare parte la ppt. nu o critic, s-a descurcat foarte bine, dar bulgarii au fost la mai mare inaltime.

inchei acest post prin a ii felicita pe trainee (desi ei nu inteleg ce scriu eu aici) pentru munca depusa, pe elevi pentru participare si nu in ultima rand pe colegii mei din echipa de Learn to Change the Future si pe cei 3 aiesec-eri guest prezenti la training: Lexie, Flavia si Dragos.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu